Legyél eladó a Meskán!

A Meska online vásárterén havonta kb. 550.000 potenciális vásárló nézelődik és válogat az egyedi, kézzel készült termékek között. Értékesítsd Te is sikerrel alkotásaidat!

Boltot nyitok a Meskán

Miért a Meska?

Meska Garancia

Bankkártyás fizetéskor a vevő a vásárlás pillanatában ki is fizeti a terméket, így garantáljuk, hogy a termék postázása után a vételár megérkezik Hozzád.

Vevők azonnal

Termékeid feltöltésével és számtalan ingyenes megjelenési lehetőséggel azonnal fókuszba kerülhetsz és elérhetsz mintegy 550 000 érdeklődőt.

Támogatás

A Meska láblécének Kapcsolat menüpontján keresztül elérhető ügyfélszolgálat minden kérdés, probléma, észrevétel esetén rendelkezésedre áll.

Biztonságos

A Meska.hu oldalait biztonságos (SSL / https) kapcsolaton keresztül böngészed. Adataidat harmadik fél nem láthatja, nálunk biztonságban vagy!

Díjszabás a Meska.hu-n

eladó

Terméked a feltöltést követő 4 hónapig (120 napig), vagy a sikeres eladásig jelenik meg a Meska oldalán. Egy termék feltöltése 20 Ft + áfa-ba kerül, melyért cserébe átlagosan 30 nap alatt meg is történik a termék sikeres értékesítése.

meska.hu

Azt nyugodtan bízd a Meskára, hogy Téged, mint a termék készítőjét összehozzon a vásárlókkal:közös a célunk, így azon dolgozunk, hogy minél több potenciális érdeklődőt vásárlásra ösztönözzünk.

vásárló

Jutalékot csak akkor kell fizetned, ha terméked sikeresen értékesíted az oldalon keresztül, ekkor a Meska a termékár 10%-át (+ áfa) számítja fel.

Regisztráció lépései

Válassz márkanevet

Márkaneved segítségével könnyen tudnak azonosítani vásárlóid, ez a név fog megjelenni minden termékednél és Meska boltod oldalán is. Célszerű rövid, könnyen megjegyezhető nevet választani. Boltod elérhetősége a meska.hu/shop/márkaneved lesz.

Add meg adataidat

Bolt nyitásához add meg elérhetőségi adataidat, amit vevőidnek adunk majd át vásárlás után, illetve számlázási adataidat, hogy ki tudjuk állítani a számlát a Meska részére fizetett díjakról.

Töltsd fel termékeidet

Három termék feltöltése után tudod kérni boltod aktiválását. A jóváhagyást követően már semmi sem állíthat meg, hogy minél több termékedet megismertesd a vásárlókkal. Arculatod kialakításához töltsd fel logód, bemutatkozásod is!

Kövesd megrendeléseidet

A Profilom menüben tudod rendszerezni és nyomon követni eladásaidat. Itt egy helyen látod a legfontosabb információkat, hogy kinek, mit, mikor és hogyan kell eljuttatnod, emellett több kényelmi funkció is elérsz - akár a számlakiállítás is egy kattintásra egyszerűsödik.

A Meska eladói mondták

Maradtak kérdéseid?

A Meska lényege 5 mondatban

Magyarország legnagyobb online kézműves design piactere.
Egyedi, kézműves és különleges ajándékok lelőhelye.
Évente közel 3 M látogató, közel 1 Mrd Ft átmenő forgalom, 50 M letöltött oldal, félmillió regisztrált felhasználó.
Közvetlen kapcsolatot teremt az eladók és a vevők között.
Sokrétű, hatékony értékesítési csatorna: vevők azonnal a nagy forgalmú oldalon, célzott vevői kör, háttértámogatás.

Ezt kapod a Meskán

Komplex marketingszolgáltatás: hírlevélben, online hirdetési felületeken, TV-ben, rádióban, óriásplakáton, offline eseményeken.
Sokrétű, hatékony értékesítési csatorna, eladói támogatás, folyamatos akciók, válogatott, igényes eladói és vásárlói réteg.
Vevők azonnal, nagy forgalmú oldal, célzott vevői kör, háttértámogatás.
Sikerdíj alapon működő díjszabás.
Számos vállalkozáskezelést segítő szolgáltatás ingyen.

Vállalkozáskezelést egyszerűsítő Meska szolgáltatások

Számlázórendszerrel való összekötés: számlakiállítás egy kattintással.
Rendszerbe integrált, kedvező árú futár- és postaszolgálat.
Bankkártyás fizetési lehetőség a boltban teljesen ingyen.
Személyre szabható, akár automatizálható termékkezelés.
Hirdetési és kiemelési lehetőségek a nagyobb forgalom érdekében.
Összekötés a weboldaladdal API-val.

Milyen termékeket árusíthatok a Meskán?

Kézműves-design termékek vagy régiségek, vintage termékek: minden olyan termék, amelyet Te készítettél vagy régiség és komoly értéket képvisel vagy esetleg ezek kombinációja.
Kézműves termékek esetében ez számunkra azt jelenti, hogy van valamilyen olyan egyedi alkotói mozzanat, ami a Te szellemi terméked. Tehát például Te állítottad össze, készítetted hozzá az alapanyagot, álmodtad és tervezted meg a grafikáját, stb. Kitétel még, hogy a termék kizárólag kisszériában készült. Digitális termékeket, DIY leírásokat és workshopokat is szeretettel várunk.
Vintage: 20 évnél régebbi, nem feltétlen saját készítésű termék, ami illeszkedik a Meska arculatába és komoly értéket képvisel.
Alapanyag, szerszám, kellék: kézművességhez használt mindenféle termék.

Minden terméknél elvárás a jó minőségű fotó és részletes termékleírás.

Ha ilyen termékeket árulsz, szeretettel várunk a Meskán. :)

Ingyenes és díjköteles szolgáltatások a Meskán

A részletes aktuális díjszabásunkat itt találod: https://www.meska.hu/Static/fees_for_sellers

Vállalkozások értékesíthetnek csak a Meskán?

A NAV hivatalos állásfoglalása a kérdésben: "A szellemi szabadfoglalkozás kifejezés nem adójogi kategória, az ilyen tevékenységet végző magánszemélyek - mint például a művészeti alkotásokat előállító személyek is - adóazonosító jel birtokában gyakorolhatják tevékenységüket, azonban amennyiben jellemzően rendszeresen vagy üzletszerűen folytatják azt, akkor adószámot kell igényelniük az állami adóhatóságtól, illetőleg egyéni vállalkozói igazolványt kell igényelniük a székhelyük szerint illetékes okmányirodától, és esetlegesen bekerülnek az ÁFA-tv. hatálya alá is."

Van már webshopom, akkor is értékesíthetek a Meskán?

Webshop tulajdonosaként is érdemes kiegészítő értékesítési csatornaként használni a Meskát, amennyiben terméked megfelel a követelményeknek. Ha tömeges feltöltési segítségre van szükséged, vagy API segítségével szinkronizálnád Meskás boltod a webshopoddal, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot: https://www.meska.hu/Help és támogatni fogunk a feltöltésben. Így a Meska nem csak egy új értékesítési csatornát, hanem egy sikerdíjon alapuló hirdetési lehetőséget is biztosít.

Boltnyitás menete

1. Regisztráció: e-mail cím és jelszó megadása
2. Eladáshoz szükséges alapadatok (pl. számlázási adatok) megadása
3. Minimum 3 termék feltöltése
A Meskán különös figyelmet fordítunk nem csak a termékek, hanem azok megjelenítésének minőségére is (termékfotók és leírások), így az új boltok csak jóváhagyás után jelenhetnek meg az oldalon. Boltnyitáskor ellenőrzésképp az alábbiakat nézzük:

  • - a "Milyen termékeket árusíthatok a Meskán?" részben leírt terméket töltöttél-e fel
  • - megfelelő minőségű-e a fotó és kellően részletes-e a termékleírás

Mi történik, ha eladok egy terméket a Meskán?

A tranzakció közted és a vásárló között zajlik, a vevő közvetlenül Neked fizet, illetve a terméket Te juttatod el hozzá. Ha nem bankkártyával fizet a vevő, akkor bankszámládra utalással tudja kiegyenlíteni a vételárat.

Sikeres eladás esetén a Meska üzenetet küld mindkét félnek az adásvételhez kapcsolódó adatokkal és információkkal.
Néhány mozzanatról automatikus értesítést kap a vásárló (sikeres vásárlás, sikeres fizetés, stb.), de ha szükséges, fel tudod venni vele a kapcsolatot, illetve rendelés esetén plusz tájékoztatást is tudsz nyújtani.
Az adásvétel létrejöttének pillanatában megjelenik Meska egyenlegedben a sikeres eladás jutaléka, de természetesen ha mégsem jön létre az adásvétel, az eladási jutalékot jóváírjuk, a termék pedig ismét elérhetővé válik az oldalon.

Tippek és trükkök a sikeres Meska bolthoz

Mindenekelőtt fogadj el bankkártyás fizetést Meska boltodban! Ez egyrészt ingyenes, másrészt bizonyítottan jelentősen emeli a vásárlási kedvet.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fotó és a termékleírás minőségét. Tölts fel a termékről fotókat használat közben is, átadva az életérzést is amit a termék jelent.
A személyes jellegű, változatos, minden információra kiterjedő leírásokat részesítik előnyben mind a vásárlók, mind a keresők.
Ne hanyagold el a megfelelő kulcsszavazást, ezzel segítve, hogy minél többen rátaláljanak termékeidre.
Meska boltod különböző csatornákon népszerűsítheted, emellett rengeteg díjmentes (nyitólapi válogatások összeállítása, blogcikk vagy csináld-magad leírás beküldése, stb.) és akár fizetős (termékkiemelés, hírlevél vagy FB poszt megjelenés) hirdetési lehetőséget nyújtunk, érdemes ezeket feltérképezni és használni.
Boltnyitás utáni tájékoztatónkban részletes tanácsokkal és ötletekkel "avatunk be" a sikeres meskázás mikéntjébe :)