Legötletesebb

Apák napi ajándékok

Apák napja

Válassz egyedi kézműves ajándékot apák napjára életed egyik legfontosabb személyének!

Az apák napja egy ünnep, amikor az apaságot és a férfi szülőket, szülőfigurákat ünnepeljük, legyenek azok édesapák, nevelőapák, nagyapák vagy más fontos férfi apafigurák az életünkben. Ahogyan május első vasárnapján, anyák napja alkalmából az édesanyáknak, úgy az Apa-nap során az apukáknak mondunk köszönetet mindazértazért, hogy támogatják, nevelik és szeretik a gyerekeiket. Az ünnep célja, hogy kifejezhetjük az elismerésünket, szeretetünket és hálánkat az édesapák iránt, illetve hogy hangsúlyozza az édesapák szerepét a családban és a társadalomban. Ünnepeld te is velünk az apák napja 2024-et, és válassz egyedi kézműes ajándékot életed egyik legfontosabb személyének!

Milyen apák napi ajándék ötletek közül választhatsz?

Ezen a válogatás oldalon az apák napi ajándék ötletek kiválasztásához nyújtunk most segítséget! Többszáz apák napi meglepetés közül választhatsz édesapának, nagypapának, nevelőapának és bármilyen apafigurának az életedben, aki fontos és példakép a számodra. Az apák napja ajándékok között tematikus kategóriákat alakítottunk ki, hogy könnyebben megtalálhasd az apukádhoz illő ajándékot, stílust.

A legnépszerűbb kategóriák közé tartozik az apa-fia ajándékok és az apa-lánya ajándékok. Ezekben olyan apák napi meglepetéset találsz, amelyek erősítik az apa-gyermek kapcsolatot. Ezek akkor is kedves apák napja ajándék ötletek, ha kicsi még a gyerek, de felnőttként is bátran választhatsz ilyen ajándékszettet. A vicces apák napi ajándékok között humoros feliratú pólókat, fényképes ajándékokat és más mókás ajándéktárgyakat találsz apának, az apák napi bögrék között pedig szintén egyedi feliratú, kimondottan apáknak szóló üzenetekkel, idézetekkel ellátott bögréket, korsókat, amik biztosan megnevettetik vagy meghatják az ünnepeltet. Nem feledkezünk meg a nagypapáknak szóló apák napi ajándékokról sem, amikből szintén széles választékot találsz itt. Ha pedig úgy érzed, tiéd a világ legjobb apukája, mondd el neki egy "Legjobb Apa" feliratú ajándékkal!

Mikor van Apák napja?

Az apák napja 2024-ben is, mint minden évben, június harmadik vasárnapjára esik. Idén tehát az Apák napja 2024. június 16-án van. Az apa-nap hagyománya eredetileg Amerikában született meg -- az Anyák napja mint ünnep születése inspirálta -- és onnan került át az európai kultúrába is. Az ünnep kezdeményezője egy Sonora Smart Dodd nevű hölgy volt, akit polgárháborús veterán édesapja egyedül nevelt fel nyolc testvérével együtt. Az első apák napját 1910. június 19-én ünnepelték, innentől számítják a hagyományt. Végül 1972-ben, Richard Nixon elnök aláírta a törvényt, amely hivatalosan is elismerte az apák napját mint nemzeti ünnepet.

Magyarországon 1994. óta ünnepeljük az apák napját (amit esetleg apa nap néven is emlegethetnek néhányan), és évről évre egyre egyre népszerűbb ez az ünnep. Az ünneplés része, hogy apró apák napi ajándékokkal lepjük meg az édesapákat ezen a napon, illetve közös programokat szervezünk a tiszteltükre, hálánk kifejezéseként.

Mi is szeretnénk hozzájárulni a kellemes hangulathoz, így apák napi ajándékötletek bőségét hoztuk el nektek a fenti válogatásokban. Amennyiben apró ajándékot, egy feliratos kulcstartót vagy könyvjelzőt keresel, személyre szabottan is elkészíttetheted, de vicces és megható idézetes apák napja ajándék ötleteket is találsz nálunk. A választékunk (szinte) végtelen, a lényeg, hogy találd meg a megfelelő stílust és terméktípust, aminek szerinted apukád is örülne, és jól képviseli azt az elismerést és hálát, amit ki szeretnél fejezni az apák napi meglepetéssel.

Válassz egyedi és kézműves ajándék ötleteket magyar készítőktől, amelyek akár fenntartható módon készülnek. Így az ajándékozás öröme mellett odafigyelhetsz a környezetedre is, illetve támogathatod a magyar kézművés és kiskereskedő közösséget a tömegtermékeket gyártó multikkal szemben.