Sajtószoba

Kiigazítás a Heti Válasz cikkéhez

Kiigazítás a Heti Válasz cikkéhez

A Heti Válaszban 2012. augusztus 16-án Kézművesek reneszánsza az interneten címmel egy cikk jelent meg a Meska.hu Kft. által fenntartott és üzemeltetett Meska.hu kézműves portálról. A cikkben sajnálatunkra elavult adatok szerepeltek, melyek rossz fényt vetnek az egy év alatt is komoly fejlődést felmutató, sikeres online kézműves piactérre.

Különösen a külföldi oldalakkal való összehasonlítás miatt fájóak ezek a tévedések, hiszen fennáll a veszélye, hogy a valótlan adatok a  szívvel-lélekkel készített portékáikat a Meska.hu oldalain áruló alkotók számára negatív visszajelzésként értelmeződnek. Épp ezért fontosnak tartjuk közölni a pontos, aktuális statisztikáinkat.

Az oldalunkra havonta látogatók száma a cikkben szereplő 500.000 helyett immár több mint 700.000 egyéni látogató, akik nem 45.000, hanem több mint 60.000 termék között válogathatnak. A Meska.hu-n értékesítő alkotók száma egy évvel ezelőtt volt 2300, azóta jelentősen nőtt az alkotói tábor: 2012 augusztusában 2900 kézműves, iparművész vagy képzőművész rendelkezik itt online bolttal.

Bár mindig örömmel üdvözöljük a médiaérdeklődést, ez a sajtómegjelenés hamis képet közvetített rólunk. A Meska.hu Kft. a cikk írásához minden információt és tájékoztatást igyekezett megadni, ám a tőlünk kért (egyébként más jellegű) adatok később nem szerepeltek az újság hasábjain; bekerültek viszont a szövegbe azok az aktualitásukat vesztett statisztikák, melyeket egy éve egy másik íráshoz bocsátottunk rendelkezésre.

A tévedést a megjelenést követően jeleztük az újságírónak. Az újságban leközölt végleges szöveg ellenőrzésére és jóváhagyására nem volt alkalmunk.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy a jövőben is legyenek segítségünkre a hiteles tájékoztatásban és a cég jó hírnevének megőrzésében releváns adatok feltüntetésével. A média munkájának támogatására a kommunikacio@meska.hu e-mail címen bármikor állunk rendelkezésre aktuális információkkal.

Letöltöm Pdf-ben