Meska blog

Hungarikumkörkép / 3. – Túró Rudi

2011. november 09. - Szerző:

Meska

Micsoda stílus! Micsoda lehengerlő egyéniség! Piros pöttyeivel divatot teremtett. Íze kacér, behízelgő, incselkedő: kicsit savanya, kicsit macsó, de nagyon édes, nagyon krémes (itt a klasszikus, kakaómasszával bevont, töltetlen változatról beszélünk). Szerelem első harapásra. A Facebookon annyi rajongója van, hogy még egy popikon is megirigyelhetné. Pedig a Túró Rudi nem mai csirke.

Tovább a bejegyzéshez

Hungarikumkörkép / 2. – Halászlé

2011. november 02. - Szerző:

Meska

Tiszai, dunai, vagy balatoni? Metélttel vagy kenyérrel? Vörösborral vagy fehérrel? Csak pontyból, vagy pontyból is? Egyetlen étel sem tud akkora ízlésbeli vihart felkavarni, mint a forró, paprikás hallé, aminek ebben a kis hazában legkevesebb három fővárosa is van. Nézzünk hát be a bográcsba, és ismerjük meg az ízletes hungarikum hagyományait! Lehetőség szerint minél többet.

Tovább a bejegyzéshez

Hungarikumkörkép/1. – A tokaji aszú

2011. október 26. - Szerző:

Meska

A „Tokaji” jelző a borok világában nemcsak származás-megjelölés: védjegy és márka is egyben. A Tokaji bor névhasználatáért és az eredetmegjelölés jogáért komoly küzdelmek mennek a szlovák és a magyar borászok között – a vita végleges rendezését az uniós borreform zárhatja le a védelem alatt álló borok magyar termékleírásának elfogadásával. Mi azonban már most tudjuk, hogy a Tokaji borok, és királynőjük, az Aszú, csak Magyarországon teremnek!

Tovább a bejegyzéshez
  • 2 / 2