Gasztro-Meska, avagy így főzünk mi / 1.
2013. június 27. - Szerző:
Juaniita
Van úgy az ember lánya, hogy vendégeket vár, vagy csak egy finom vasárnapi ebéden töri a fejét, de hiába veszi elő a szakácskönyveit és ül az internet elé egy jó recept reményében, valahogy nem jön az ihlet. Íme, egy nálunk jól bevált recept, meska módra. Készítsünk együtt aszalt szilvával töltött pulykamellet!
Tovább a bejegyzéshezDinnyefejek
2013. június 26. - Szerző:
Meska
A zöldségespultokon és az útmenti szezonális árusok kínálatában egyaránt megjelentek a nyár kedvenc, hűs, lédús, édes csemegéi, a görögdinnyék! Míg a görögdinnye-szezon kiteljesedésére várunk, körbejárjuk a Meska dinnyeföldjét és ráhangolódunk erre a fantasztikus gyümölcsre, amelyet régi könyvek egyébként zöldségként tartanak számon.
Tovább a bejegyzéshezHelló, medvehagymaszezon!
2012. március 30. - Szerző:
Meska
Nem telhet el március a medvehagyma megjelenése feletti lelkendezés, és a velejáró receptözön nélkül. Mi is beállunk a sorba: hurrá, itt a medvehagyma-szezon! Ropogtatjuk frissen, készítünk belőle pestot, főzeléket, levest. Közben nemcsak a gyomrunknak kedveskedünk, hanem az egészségünknek is. A medvehagyma ugyanis gyógynövény.
Tovább a bejegyzéshezFolyékony nagykabát
2011. december 22. - Szerző:
Meska
Most, hogy szinte kétség nem fér hozzá, hogy fehér karácsonyunk lesz, és a mínuszok fogják meghatározni az ünnepeket, végre átadhatjuk magunkat a bensőséges téli összejövetelek szervezésének, melynek lényege a benti meleg kontra kinti hideg kontraszt közös kiélvezése. Az efféle melegedős partyk egyik főszereplője – felnőtt körökben – a forró alkoholos ital. Lássunk néhány közkedvelt receptet!
Tovább a bejegyzéshez