Textilvirág-nevelde a táskakertben - Műhelytitkok

Textilek, cérna, fémkellékek, több ezer öltés, és a végeredmény: egy táska! Amikor ránézek egy kész darabra, vagy böngészek a Meskán és az interneten, sokszor megcsodálom, hogy az alapanyagokból mi minden születhet az ember keze által. Ebből kiindulva arra gondoltam, hogy pici betekintést adok arról, mi is zajlik a színfalak mögött. Tartsatok velem!

Egy most készülő táskát fogok bemutatni nektek lépésről-lépésre, Anett virágos, pillangós "Őszi jókedv" táskáját.

Miután megbeszéltük, hogy milyen színeket szeretne, és a táska paramétereit (méretét, formáját, belső elrendezését), minden fontos részletet kijegyzetelek magamnak, és kezdődhet a munka!

Először a mintákat szoktam kivágni. Ez a folyamat legbonyolultabb része számomra, egyrészt ki kell vágni a sokszor egészen pici (akár 0,5-0,3 cm-s darabokról van szó) darabkákat, majd utána ezeket fel kell varrni a felületre.
De a minták kivágását egyébként nem is tekintem munkaidőnek, mert ezeket általában este szoktam kivágni, miközben nézem valamelyik kedvenc sorozatomat. :)

 

Ebből a körülbelül 50-60 darab kis 0,5-3 cm nagyságú darabkából fog összeállni végül a minta.

Másnap (mert ugye a "munka" első fele befejeződött előző este, amikor vége lett a sorozatnak ;) ) vagy elkészítem a táska szabásmintáját, vagy ha fix darabról van szó - mint mos t-, ami sokszor készül, akkor előkeresem a sablont és jöhet a szabás.

Varrás előtt előkészítek mindent, amire szükségem lesz. Cérnák, fémkellékek, cipzárak, mágneszárak, szalagok, gyöngyök.

 

Most ezekre a fémkellékre lesz szükség.

 

Először a mintát varrom fel, ez a leghosszabb munka az egész folyamatban. Általában 1-2 órát vesz igénybe, de volt már olyan táska, aminek a mintájával majdnem egész nap dolgoztam.

Ezután megvarrom a bélést, majd összeállítom a táska külső részét is (azaz összevarrom az elejét és a hátulját).

 

Itt most belülre 5 zseb került.

A külső részre, a hátuljára pedig kerül egy cipzáras zseb, kezdem varrni a cipzárt.

 

Közben készülnek a pántok is! Szeretem amikor egy semlegesebb színű táskára színes pántok kerülnek.
A táska külső és belső részét varrom össze éppen...és mindjárt megyek is fotózni a kész táskát...
...amit leginkább akkor szeretek, amikor ilyen jó idő van. :)
És a végeredmény!

Imádom minden percét. Az együtt ötleteléstől az alapanyagok beszerzésén át a tervezéstől kezdve a fotózásig, mindent. Persze vannak olyan mellékhatások, mint a folyamatosan kiújuló ínhüvelygyulladás vagy a hátfájás, és nem mondom, hogy minden sorozatot csak úgy tudnék nézni, ha közben mintákat vagdosok... ;)
De amikor ránézek egy kész táskára, az minden egyes alkalommal picit olyan mint amikor egy édesanya először néz az újszülöttjére... Egy gyönyörű csoda!

 

Az aktuális akciós termékekért kövesd a linket:

https://www.meska.hu/Find/promotion


Köszönjük a cikket gubolykanak!

 

Gubolyka termékei a Meskán >>>