S.O.S. fánk
A farsang elengedhetetlen desszertje a fánk. De mi történik, ha nincs elég időnk munka után a farsangi mulatságra beígért adagot elkészítenünk? Íme, egy kelesztés nélküli recept, amivel percek alatt finom, illatos fánkokat varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók (kb. 20 kis db-hoz):
350 g natúr joghurt
1,5 tasak sütőpor
30 dkg liszt
45 g cukor
Olaj a sütéshez
Lekvár, porcukor a tálaláshoz
1. A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Jó nyúlós, ragadós nehezen formázható tésztája lesz.
2. Közben közepes(!) lángon melegíteni kezdjük egy serpenyőben a bő olajat.
3. Amíg az olaj felforrósodik, állni hagyjuk a masszát, majd két kanállal kis kupacokat adagolunk a forró olajba. Kis lángon (hogy a közepe is jól megsüljön) pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetve kivesszük a kész fánkokat az olajból.
Tálaljuk házi készítésű lekvárral vagy porcukorral.
Ínycsiklandó lekvárok az Ízportáról:
Tálalók a Meskáról: