S.O.S. fánk

A farsang elengedhetetlen desszertje a fánk. De mi történik, ha nincs elég időnk munka után a farsangi mulatságra beígért adagot elkészítenünk? Íme, egy kelesztés nélküli recept, amivel percek alatt finom, illatos fánkokat varázsolhatsz az asztalra.

Villámgyors fánk kelesztés nélkül

 

 

Hozzávalók (kb. 20 kis db-hoz):

 

350 g natúr joghurt
1,5 tasak sütőpor
30 dkg liszt
45 g cukor
Olaj a sütéshez
Lekvár, porcukor a tálaláshoz

 

 

 

 

 

 

 

1. A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Jó nyúlós, ragadós nehezen formázható tésztája lesz.

 

2. Közben közepes(!) lángon melegíteni kezdjük egy serpenyőben a bő olajat.

 

3. Amíg az olaj felforrósodik, állni hagyjuk a masszát, majd két kanállal kis kupacokat adagolunk a forró olajba. Kis lángon (hogy a közepe is jól megsüljön) pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetve kivesszük a kész fánkokat az olajból.

Tálaljuk házi készítésű lekvárral vagy porcukorral.

 

 

 

Ínycsiklandó lekvárok az Ízportáról:

FurnsAndArt - Májusi kert zselé, Ízporta Falusiizek - Szilvás bodzalekvár, Ízporta HomeDining - Levendulás sárgabarack lekvár kókuszvirágcukorral, Ízporta
Csopakikert - Rebarbara-cseresznye-alma lekvár, Ízporta Bicsi - Bodzabogyó lekvár, Ízporta Szentecsemege - Kökénylekvár, Ízporta
     

 

 

Tálalók a Meskáról:

DiosGabiKeramia - Tálaló szett, Meska FazekasKucko - Kenyérsütő és tálaló tál, Meska Eurowood - Szív alakú fatányér, Meska