Őszi praktikák és teendők a ház körül

Ősszel végre megkönnyebbülhetünk egy kicsit a nyári kapálás és gazolás után, igaz nem dőlhetünk hátra teljesen, mert azért ilyenkor is van egy-két teendő.

Kevesebb szemét – avagy mi mindent tehetünk a komposztálóba, Bien.hu

 

 

 

Az ősszel lehullott faleveleket bátran használjuk fel a komposztba. Nem kell mást csinálnunk, mint ahelyett, hogy nejlon zsákokba gyűjtenénk, és kidobnánk a szemétbe, vagy akár elégetnénk az udvaron, egyszerűen csak hasznosítsuk újra. A lombot a hatás kedvéért érdemes csak egy-egy rétegben a komposztálóba tenni.

 

 

 

 

 

Ha tudni szeretnéd, hogy mi mindent tehetsz még a komposztba, kattints ide!>>>>>

 

 

 

 

 

Őszi teendők a kertben, Bien.hu

 

 

 

 

Ha azt szeretnénk, hogy kora tavasszal a hó alól friss zöld hajtással bomoljanak ki gumós növényeink, akkor még ősszel el kell ültetnünk őket.

Szerezd be ilyenkor a nárciszt, tulipánt, kálát, fréziát, liliomot, dáliát és egyéb hagymás/gumós növényt, ültesd el ezeket a kijelölt helyre és tavasszal gyönyörködhetsz bennük!

 

 

 

 

 

 

További őszi kerti teendőkért kattints ide!>>>>>

 

 

 

 

 

Így tárold az almát, hogy ne romoljon el, Bien.hu

 

 

 

Az ősz „sztár” gyümölcsét, az almát ilyenkor spájzolhatjuk be, de vigyázni kell, hogy hogyan tároljuk, mert ha nem vigyázunk, hamar megrohadhat.

Jól szellőző gyümölcskosárban, rekeszben tartsuk őket. Mindig csak közvetlenül felhasználás előtt mossuk meg a gyümölcsöket, mert a nedvesség korai penészesedést okozhat.

 

Az alma hidegérzékeny gyümölcs, ezért a tároló edényt hűvös, de nem hideg, jól szellőző helyre tegyük.

Ha már van romlásnak indult alma a tároló edényben, akkor ezeket dobjuk ki, hogy a többi gyümölcs ne érintkezzen tovább velük.

 

 

 

 

 

 

További almatárolási tippért kattints ide!>>>>>

 

 

-x-