Meskatáska 2012: Mindenmás

A Meskarácsony boltban (az oldal tetején lehet belépni) már két hete kaphatók a Meskatáska pályázat győztes mintáival díszített, jótékony célból árusított vászontáskák. A pályaműveket bemutató sorozatunk utolsó részében olyan, a pályázatra érkezett alkotásokat mutatunk be, melyeket nem köti össze egyfajta motívum - helyette kaleidoszkóp-szerűen áll össze általuk a Meska-univerzum.

„Volt egyszer egy mesebolt,

abban minden mese volt.

Fiókjában törpék ültek,

vízilányok hegedültek.

Öreganyók szőttek-fontak,

apró manók táncba fogtak.” (Gazdag Erzsi)

 

Mesebolt helyett a Meskaboltot ábrázolja Művészmami grafikája (balra). Bár szerintünk a kettő majdnem ugyanaz, legalábbis ami a mesés felhozatalt illeti.

 

 

Bjudit16 (jobbra) apró ikonokkal summázza a Meska kínálatának színe-javát. Mi minden kapható itt!

 

A cicákat kecsességük, szépségük és titokzatosságuk kiváló múzsává avatja: Bronzbolvan mintáin (lent jobbra és balra) egy matyómintás, népi cserépedények formavilágát idéző kék macska a főszereplő. 

Hobbycat nevéhez hűen egy gombolyagok mögül kikandikáló macskát rajzolt (balra); nálatok is így szoktak asszisztálni a cicusok az alkotáshoz?

 

Antalgaborne mintáján (lent baélra) is egy doromboló barát nyitja a sort: betűzzünk csak! M, mint macska, E, mint egér, S, mint süni, K, mint kutya, A, mint aranyhal: MESKA!

 

Szizi szintén betűkkel és vidám állatfigurákkal (két nyakigláb macsekkal és egy táncos lábú egérrel) játszik (lent jobbra).

Vancsavarr kacskaringós mesebeli épülete (jobbra) talán egy bolt, talán egy lakóház, a szélesre tárt ajtószárnyak mindenesetre azt üzenik, kerülj beljebb, kedves látogató!

 

Heidy3 rajzai (lent balra és jobbra) egy képzeletbeli város képzeletbeli utcáiba kalauzolnak, találkozhatunk a képzeletbeli járókelőkkel is.

 

Pufiindian nosztalgikus-romantikus, lugasban ülő hölgyalakja romlatlan régi időkbe repít (egészen lent, balra).

 

Mezesbabba népiesanya-kisded párosa egyenesen Mézeskalácsországból érkezett, a kép meghitt, családi hangulatot és harmóniát áraszt (egészen lent, jobbra).

 

 

A teknős a bölcsesség és a kitartás egyik szimbóluma, SarkoziAgnes képén pedig a kézműves mesterségek és az alkotás szolgálatába szegődött.

 

Zadim szürreális, misztikus tájképeket és jeleneteket ábrázoló metszet-szerű grafikákkal örvendeztetett meg bennünket.