Meskarácsony angyalai

Novemberben már kopogtat a karácsony az ajtón, nem kell sokat várnunk arra, hogy a korai sötétedést a közelgő ünnepek meghitt fényei tegyék elviselhetőbbé. Lehet készülni az ajtódíszekkel, adventi koszorúkkal, karácsonyi dekorációkkal. Ám ha tényleg a szeretet ünnepének szellemében akarsz cselekedni, akkor tegyél valami jót – legyél te is a Meskarácsony angyala!

A mai nappal elindult a Meskarácsony, melynek célja, hogy pénz- és tárgyadományokat juttasson el gyermekek gyógyításával foglalkozó intézményekbe (kórházakba, rehabilitációs intézetekbe). Ezt a küldetést a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány együttműködésével fogjuk megvalósítani, akik számos kapcsolattal rendelkeznek az egészségügyben, és avatott módon ismerik fel, hol van a legnagyobb szükség az adományokra. Várhatóan és reményeink szerint a gyűjtés eredményéből több magyarországi intézményben is tudunk támogatást nyújtani, valamint ajándékot osztani a kis betegeknek, az őket gyógyító orvosoknak és ápolóknak.

 

A Meskarácsonyfa alá a meskás alkotók által jótékony célra felajánlott kézműves termékek kerülnek a legkülönfélébb műfajokból, az ékszertől a játékokon át a ruhaneműig. Ezeket a termékeket éppúgy meg lehet vásárolni, mint bármelyik alkotást itt a Meskán: az értük fizetett összeg azonban egy külön erre a célra nyitott bankszámlán landol, hogy az így összegyűlt pénzt karácsonykor átutaljuk a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére. Így válhat a Meskarácsony angyalává bárki, aki e termékek közül választ ajándékot szeretteinek! A Meskarácsonyfa alá került, de meg nem vásárolt alkotásokat a gyűjtés december 15-i zárását követően tárgyadományként adjuk át az Alapítvány részére.

 

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány személyes érintettség révén jött létre

1999-ben. Az Alapítvány elnökének kislánya betegedett meg, de köszönhetően a gondos ápolásnak, ma már teljesen egészséges. A szervezet nemcsak intézményeket, hanem daganatos betegségben szenvedő, és súlyosan beteg gyermeket nevelő családokat is támogat országszerte adományok célba juttatásával, programok szervezésével és számos más jószolgálati tevékenységgel.

 

A Meska facebook-profilján több megszívlelendő szempontot is kaptunk a megfelelő intézmény, szervezet kiválasztásához, ezeket nagyon szépen köszönjük, igyekeztünk érvényesíteni őket! A Meskarácsonyfa alatt már most szép számmal gyűlnek az adományok, melyeket szintén szívből köszönünk az alkotóknak a támogatandók nevében is!

A gyermekek számára a betegség elszenvedése – főleg ünnepekkor – maga a pokoljárás, hiszen annyira idegen az ő világuktól a szenvedés. Aranyozzuk be a karácsonyukat együtt!

 

Figyeld a Meskarácsony menüponton keresztül a gyűjtés alakulását, vásárolj a felajánlott termékekből!

Ismerkedj meg a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány munkájával!