Last minute - anyák napi ajándék

Kedveskedj Édesanyádnak május első vasárnapján egy saját kézzel készült meglepetéssel! Ezt az ajándékot nagyon egyszerűen elkészítheted és speciális alapanyagok sem kellenek hozzá.

Ezzel a pofonegyszerű, mégis mutatós képecskével biztosan sikert aratsz majd, ráadásul a hozzávalókat is könnyedén beszerezheted, sőt többségüket akár otthon is megtalálhatod.

Most megmutatjuk hogyan készítheted el Te is a saját verziódat!

 

Amire szükséged lesz:

 

- kb. 2 maroknyi fehér és elefántcsont színű, vegyes méretű gombok (a legtöbb háztartásban akad belőlük)
(Tipp: ha belecsempészel pár darab valódi kagylóhéjból készült gombot is, a végeredmény még elegánsabb, különlegesebb lesz!)
- egy kisebb képkeret, lehetőleg fehér (de ha más színű, akril festékkel le is festheted)
- a képkeret méretével megegyező, barna zsákvászon
- fehér cérna
- olló
- kartonpapír
- ceruza
1. Rajzoljuk elő a kartonpapírra a szívecskét, majd vágjuk ki. Ezután ceruzával rajzoljuk körbe a sablont, ügyelve rá, hogy a szív a zsákvászon közepére kerüljön.
3. Kezdjük el egyesével felvarrni a gombokat; először a körvonal mentén, majd a maradék helyet kitöltve; a különböző méretű és színű gombokat igyekezzünk váltakozva elhelyezni.

Az egyes gombokat elég egyszer hozzáölteni a vászonhoz, de akár ragasztani is lehet őket :-)
4. Ha a teljes szívet kitöltöttük gombokkal, fordítsuk meg a képet, és helyezzük a keretbe. A vászon széleit, ha szeretnénk, be is fércelhetjük, de ez el is hagyható, hiszen a keret stabilan rögzíti majd a képet, a szálak nem tudnak kifesleni.
5. Majd a végén helyezzük a képet  keretbe!
Vállalkozó kedvűek készíthetnek más színű, pl. piros gombokból is képet!