Lakberendezés-horoszkóp / 1.

Mondd meg a napjegyed, megmondom, hogyan laksz! Akár hiszünk az asztrológiában, akár nem, mindenképpen jó játék: a napjegyek jellemző ízléspreferenciái sokak szerint a lakberendezésben is leképeződnek. A hideg szezonban többet vendégeskedünk, akinek van kedve, járjon utána, hogy ez tényleg így van-e! Elmondjuk, melyek az árulkodó jelek egy lakásban tulajdonosa horoszkópjára nézve: ma a víz jegyűek otthonába kukkantunk be.

A zárkózott és hiperérzékeny Skorpió csak kevés embert fogad bizalmába, épp ezért otthonába sem léphet be akárki.

 

A Skorpió remek emberismerő, nem csoda, hogy mesterien bánik a hangulatokkal: otthonában jól megkomponált fények és színek varázsolják el a belépőt. 


Vonzódása a misztikus, ezoterikus, titokzatos dolgokhoz a lakberendezésben is megmutatkozik, de rafinált ízlése elejét veszi, hogy túlzásokba essen. Számára nincs kőbe vésett szabály, ahogy tabuk sem igazán, ezért akár szokatlan megoldásokkal is élhet. Puha párnák, kelmék, sötét alapon élénk színek, kabalák, mécsesek és hangulatvilágítás jellemzik ennek e végletes személyiségnek a környezetét.

Szuper lakberendezési ajándékötlet: istenségszobor, elvont szimbólumot ábrázoló falmatrica

 

 

 

A Rák talán a legkiismerhetetlenebb Víz-jegyű, hiszen vezérbolygója, a Hold az érzelmek változásáért felelős. A Rák épp ezért hangulatember, és érzelmei és érzései hullámvasútján fontos számára a biztonság, melyet többnyire családja körében és otthonában talál meg. Otthonát úgy rendezi be, hogy inkább jöjjenek hozzá, mintsem ő menjen: mivel szeret elidőzni a múltban, a régi idők jól bevált, szeretnivaló tárgyaival, rusztikus kellékekkel népesíti be környezetét. A lakás hangsúlyos pontja a konyha és az étkező, na meg a kanapé, ahol legkedvesebb barátaival vagy a családdal elüldögélhet. A Rák jegyűeknek létfontosságú egy kuckó, ahova visszahúzódhatnak a világ zaja elől – lakásukban ebbe a szentélybe csak keveseket engednek be.

Szuper lakberendezési ajándékötlet: bármilyen rusztikus edény, csetresz vagy bögre, konyhai textilek (terítő, kötény).
A Halak igazi művészlélek, kreatív, kedves, gyermekien naív és bájos személyiség, aki (a Skorpióval és a Rákkal ellentétben) sérülékeny lelkét sem védi páncéllal. A jegy szülötteinek szárnyaló képzelőereje megmutatkozik a lakberendezésben, mégsem válik környezetük kaotikussá. Bár sok-sok tárggyal veszik magukat körül, ezek átgondolt rendszer szerint helyezkednek el a lakásban. A szürkeség és egyhangúság, a fantázia távolléte a legrosszabb dolog, ami történhet velük, ezért lakásuk állandó átalakulásban van. Az othonosságot csobogókkal, akváriummal, és rengeteg növénnyel érik el. A Halak szó szerint fuldoklik a sötétségben, így lakásában a fénynek mindig teret enged: ha csak teheti, olyan helyre költözik, ahol hatalmas ablakok hívogatják a napfényt.

Szuper lakberendezési ajándékötlet: kaspó, fűszernövény, kagyló dísztárgy, vagy egy halacska az akváriumába :)

- x -