Kristályvilág

A Föld méhének kincsei nemcsak szépségükkel varázsolnak el, hanem hagyományosan sokan bevetik őket a test és a szellem védelme érdekében. Heti ötletbörzénkben a legnépszerűbb kristályokat és féldrágaköveket tekintjük át: jótékony hatásuk mellett néhánynak gyógyító erőt is tulajdonítanak.

A rózsakvarc a szerelem és az emberi kapcsolatok terén fejt ki kedvező hatást: az opálos rózsaszín kő beindítja a vonzás törvényét, ezért mind társkeresésben, mind párkapcsolatokban hasznos segítőtárs. Helye a hálószobában, vagy a szív közelében van! A citrint gyakran hamisítják – pedig ha talmi citrinnel szeretnénk bőséget és gazdagságot „varázsolni”, akkor az anyagi jóléthez nélkülöznünk kell a természet segítségét. A bőség köveként a citrin az emésztést is támogatja, ezért fogyókúrázók kedves kabalaköve lehet – ékszerként hordva energiával látja el viselőjét és messzire űzi a fáradtságot. Az aranybarna tigrisszem a koncentráció és a mértékletesség, a túlzások leküzdésének ásványa. Figyelemzavaros gyerekek és túlköltekező bohémek egyaránt hasznát veszik! A holdkő a nők jó barátja, javítja a termékenységet és kiegyensúlyozza a hormonháztartást. Ha kisbabára vágysz, legyen veled holdkő – áldásait egészen a várandósság végéig élvezheted. A borostyán az aprókat nyugtatja, sikerrel harcolva a Fogtündér kellemetlenkedéseivel fogzáskor, az ametiszt pedig a nagyokat segíti az ellazulásban, főleg meditáció közben. Az ametisztet nem szabad kitenni napfénynek, mert csillogása megkophat! Az ónix a lényeglátás, az elengedés és a gyász köve – másokkal és magunkkal szemben is; ez a szigorú tanítómester szembenézésre ösztönöz és segít a döntéshozatalban. Az ásványvilág jolly jokere a sokoldalú, más kövek hatását felerősítő, az egész szervezetre pozitívan ható hegyikristály – ezt az alapkövet szinte mindenki hasznosíthatja, így ajándékként is kitűnő.

 

Még több érdekesség a jótét kövekről…

 

 

Bár az orvostudomány és a természetgyógyászat révén testi vagy pszichoszomatikus eredetű bajainkra számos enyhítést lelhetünk, nem árt az ősi doktorok néhány képviselőjét is közelünkben tartani. A hegyikristály például fájdalmat csillapít, a kékes-szürkés achát segíti az emésztést, nyugtatja az idegeket, csökkenti a lázat, az akvamarin pedig a szívinfarktus megelőzésében hasznos, emellett javítja a látást és acélozza az immunrendszert is. A kiegyensúlyozó, nyugtató hatású ametiszt görcsoldásban és lidérces álmok elűzésében jeleskedik, a jade termékennyé tesz, támogatja a méregtelenítést, és vérzéscsillapító hatást is tulajdonítanak neki. A dinamika köveként a jáspis elmozdítja, ami elakadt, ezért emésztési problémákban, puffadás esetén segítség, de a kóros önbizalomhiányban szenvedők is jó hasznát veszik. A királyok kövének tartott lápisz lazuli távol tartja a bőrbetegségeket, enyhíti a gyulladást és csökkenti az agyvérzés kialakulásának kockázatát, ráadásul nyugodt álmot biztosít. Az éjfekete obszidián a sebek gyógyulását gyorsítja, de a vérrögképződést is gátolja; blokkok és félelmek oldásában, magunkban eltemetett – betegítő – lelki problémák felszínre hozásában is hasznos.  

 

Még több érdekesség a kristályorvosokról…

 

- x -

 

Szerezd be kristályból vagy ásványból készült egyedi ékszereidet és -dísztárgyaidat a Meskán!