Kézmíves csecsebecsék esküvőre

Május a szerelmesek hónapja - és a házasságkötéseké. Érthető módon nagyon sokan szeretnék, ha életük nagy napja (és a későbbi évfordulók) egy virágos-illatos, kellemesen meleg hónapban legyen. Mivel májustól és az utána következő, októberig tartó esküvődömpingtől csak pár nap választ el bennünket, egy olyan válogatást készítettünk, mely romantikus, bohókás, egyedi kézműves megoldásokat kínál az esküvő és a lakodalom fényének emeléséhez.

A válogatásban törekedtünk rá, hogy a bemutatott kiegészítők akár a filléres-fapados esküvőt és lakodalmat is igényessé és emlékezetessé tegyék – egyeseknek az elkészítésével, az olvasó maga is próbálkozhat, akár a vendégként, akár főszereplőként vesz részt a ceremónián!

 

Ha már megvolt a lánykérés, és igent mondott az ara, van időpont is az esküvőre, lehet is kezdeni a násznép toborzását. Aki a Papirosbolt készítette madaras meghívót kapja kézhez, garantáltan nem fog nemet mondani az invitálásra: a VIP-körnek igényes meghívó dukál.

A menyegzői virágcsokrot nem kell az utolsó pillanatra hagyni: kiváló választás egy nem hervadó bokréta, amiben a menyasszony még évek múlva, asszonykorában is gyönyörködhet! Ceffa csokra egy különleges anyagból, kálából készült, ami kinézetre és érintésre megtévesztésig növényszerű, és szépségét sokáig megőrzi.
Íme egy másik példa az időtálló, ráadásul környezetkímélő csokrétára: Nabradi újrahasznosított könyvlapokból készített romantikus regény-csokrát remekül el tudjuk képzelni egy bölcsészesküvőn, vagy akár egy kreatív, bibliofil lánykérésen.
Ha már virágoknál tartunk, jusson belőle az ara hajára is! Bármilyen egyszerű ruhát romantikussá tesz egy jól megválasztott, fehér alapszínnel rendelkező hajpánt – mint amilyen Senorita21 alkotása!

Virágokkal az esküvőn nem illik fukarkodni: kerüljön  a gyűrűpárnára is! Az anyakönyvvezető és az oltár előtt a ceremónia méltóságát és szépségét nagyban fokozza egy ilyen egyszerű, de mégis látványos apróság (amit szintén eltehet a pár emlékbe).

 

A képen Gemma rózsaszín rózsás, romantikus gyűrűpárnája látható.

Hogy az esküvőről készített töméntelen mennyiségű fotódokumentáció és a meghívottak jókívánságai méltó helyet kapjanak, hasznos lehet egy esküvői albumszett. Anyeska törtfehér hernyóselyemmel borított bélelt vendégkönyvet és fotóalbumot javasol a nagy napra, mely megkötővel záródik, virág és tenyésztett gyöngy díszítés teszi exklúzívvá.

Bármilyen emlékezetes is az egybekelőknek a polgári szertartás és/vagy a templomi ceremónia, a meghívottak leginkább a lakodalomra fognak emlékezni, akár egyszerű bulival, akár nagyszabású vendéglátással ünnepli az igent a család.

 

Jó indítása a lagzinak egy romantikus ajtódísz, ami tévedhetetlenül jelzi: az ajtó mögött tombol a szerelem! Nabdari cukorkaszínű rózsás shabby ajtódísze egyszerre bohém és alkalmi jellegű (és később tavaszköszöntő dekorációként szolgálhat tovább).

Nászajándéknak ajánlja EraDekor az általa készített vintage, nagyméretű bútorládát, de szerintünk előtte hasznosulhat a lagzin nászajándék-gyűjtő ládaként és akár kültéren is használható dekorációként is...
Az ültetőkártya egy igazi áldás annak, akinek fontos, hogy ne legyen kavarodás az ünnepi asztalnál. Segítsünk a vendégeknek megtalálni a helyüket Paplap-féle csipkés papírkártyákkal!
Miután mindenki megtalálta a helyét, az első fogás megérkezéséig lesz ideje gyönyörködni az asztal díszítésében. Az egyszerű, dombornyomott papír-szalvétagyűrűk máris sokat lendítenek a külcsínen; a képen HTunde84 készlete látható.

Kedves gesztus valami aprósággal megköszönni a vendégeknek, hogy eljöttek (na meg a nászajándékokat és a jókívánságokat is).

 

Ha az poharak szélére ilyen édes papírlepkéket ültetünk, biztosak lehetőnk benne, hogy a meghívottak magukkal viszik emlékül a terítékdíszítésnek ezt a bájos darabját (hacsak nem áznak el az italtól).

 

A szomjas pillangókat Htunde84 készíti.

Ízléses köszönetajándékok Pannacucca csipkekorongjai: ezek a fehér szépségek később a karácsonyfán vagy a húsvéti barkaágon is jól mutatnak, miközben emlékeztetnek az esküvői ruhákra is.
Egy névvel ellátott hűtőmágnesnek mindenki örül. A képen látható egyszerű, kedves és figyelmes köszönőajándékokat SzuEttePiac készíti – arról, hogy ilyenkor az egybekeltek nevét vagy az ajándékozott vendég nevét szokás-e felróni a szuvenírre, megoszlanak a vélemények.
A szerelem édességét adja a boldog friss házaspár a vendégeinek, ha esküvői mézeskalács-szivekkel ereszti őket útjukra! Más kérdés, hogy ugyan kinek lenne szíve  Justine mézeskalács-remekébe beleharapni? 

Vidáman integetnek az egybekeltek Tunderkert67 jópofa bögréjén: ezt a köszönetajándékot akár minden reggel elővehetik a meghívottak a kávézásnál, és remélhetőleg csupa pozitív gondolatot küldenek a házaspárnak.

 

Esküvői összeállításunkat a ruhákkal folytatjuk!