Készíts velem Szentivánéji tündérkoszorút!

Az év legrövidebb éjszakája egyben a legmisztikusabb is: ilyenkor a valóságon túli világ kapui tárva-nyitva vannak, tündérek, koboldok, szellemek bóklásznak az emberek közt, fények gyúlnak az éjszakában és lángra lobbannak a szívek. Szentivánkor minden megtörténhet! Az éjjeli vígalmak elengedhetetlen kelléke a koszorú; most megmutatom, hogyan készítheted el a sajátodat!

 

Amire szükséged lesz a tündérkoszorúhoz:

 

- 6-8 szál hosszú, beáztatott vagy frissen vágott fűzfa vessző

- metszőolló

- olló

- kb. 2 méter vékony drót

- hímzőfonal

- gyöngyök, gombok

- gyapjúfilc darabok

- fonalmaradékok

Első lépésként óvatosab hajlítsd meg az egyik vesszőt, majd fonj belőle karikát a képen látható módon. Figyelj rá, hogy a mérete jó legyen a fejedre, illetve lehet kicsit nagyobb, mert ahogy egyre több vesszőt fonsz bele, a koszorú egyre szűkebb lesz.
Az elsőhöz hasonló módon tekerd körbe a karikát a többi vesszővel; az eredmény akkor lesz szép, ha a vékony és vastag ágvégek egyenletesen oszlanak el, illetve ha a szálakat amennyire lehet, párhuzamosan tekered a koszorúra.
Ha valamennyi vesszőt felhasználtad, egy metszőollóval vágd le a kiálló vastag végeket. Akkor lesz stabil és kényelmes a koszorú, ha a vesszőket ferdén, a koszorú síkjában vágod le. A kiálló vékony végeket dolgozd bele a koszorú réseibe.
Ezután jöhet a díszítés! A rendelkezésedre álló filc maradékokból és egyéb, nem foszlós anyagokból (én pl. vastag, csillógó anyagú műanyag reklámszatyrot is felhasználtam) vágj ki virágokat; majd ezek közepébe egy-egy öltéssel varrj színes gyöngyöket.
A kész virágokat, és minden egyéb felhasználandó díszt (gombok, gyöngyök, stb.) fűzd fel a vékony drótszálra, egyenletesen eloszlatva őket. Ahhoz, hogy minden elem a helyén maradjon, érdemes a drótot párszor megcsavarni a díszítő elem rögzítésénél.
Az így kapott "girlandot" tekerd körbe a koszorún úgy, hogy a díszek egyenletesen helyezkedjenek el. A drótszálat tekeréssel rögzítsd a koszorúhoz mindkét végén.
Ha minden dísz a helyén van, egy-két hosszú, vékony borostyán indával is tekerd körbe a koszorút; ettől lesz igazán "tündéres" a végeredmény!
Végül csomózz színes fonal darabokat vagy maradék szalagokat a koszorúra; minél több és szinesebb, annál jobb!
Készen is van az elbűvölő  tündérkoszorú, indulhat a mulatság!