Készítsünk vintage szélcsengőt!

A Távol-keletről származó szélcsengők nem csak kellemes hangjukkal, de dekoratív megjelenésükkel is örömöt csempészhetnek otthonunkba. Készítsd el Te is a saját verziódat!

Az alábbi szélcsengő elkészítéséhez újrahasznosított vintage alapanyagokat használtunk, melyek hangulata, színvilága  tökéletesen illeszkedik a sokak által kedvelt "shabby chick" vagy romantikus életérzéshez.

 

Amire szükséged lesz:

 

- egy db nagyobb pogácsaszaggató vagy kiszúró

- 6 db régi kulcs (a padlásról vagy bolhapiacról)

- ezüst színű drót

- pasztell színű üveggyöngyök

- fogok (csípőfogó, kúpos fogó)

Első lépésként egy csípőfogóval vágdossuk be kissé a pogácsaszaggató alját hat helyen; ezzel mintegy kijelöljük a csengő függőinek a helyét.
A bevágások vonalában tekerjünk ezüst színű drótot a szaggató köré; a drótvégeket kb. 2 cm hosszan tekerjük össze a képen látható módon.
Az összetekert drótvégeket hajtsuk vissza úgy, hogy kis hurkok képződjenek.
Végezzük el a fenti műveletet mind a hat dróttal.
Ha ezzel készen vagyunk, vegyük kézbe az első kulcsot, és ezt is dolgozzuk rá egy kb. 5 cm-es drótra a képen látható módon.
A drót rögzítése után fűzzünk fel egy nagyobb üveggyöngyöt a drótra, majd egy hurokkal dolgozzuk el a drót végét. A felesleges drótot vágjuk le. Hasonló módon, láncszerűen illesszük hozzá a többi üveggyöngyöt is.
Készítsük el mind a hat függőt az előbbihez hasonló módon, majd rögzítsük őket az első lépésben kialakított hurkokhoz. Akasztóként pl. vékony, ezüst színű láncot illeszthetünk a szaggató fogójához.

 

Ennek a szélcsengőnek az a különlegessége, hogy napos helyre (pl. a verandán vagy a kertben) függesztve suncacher-ként (napfényfogóként) is megállja a helyét, így szélcsendes időben is gyönyörködhetünk benne.

Ha a nyár folyamán esküvőre vagy hivatalos, nagyon ütős, saját kézzel készült ajándékként is megállja a helyét! 

 

Kellemes alkotást!