Karácsonyi csillagok saját kézzel

Hosszú sötét téli estéken tökéletes ünnepre hangoló elfoglaltság lehet ezeknek a karácsonyi csillagoknak vagy hópelyheknek az elkészítése. A díszek kerülhetnek az ablakba, a karácsonyfára de feldobhatod velük az ünnepi asztalt is!

Amire szükséged lesz:

 

- régi gombok (a csillag közepének)

- kb. 0,8 mm-es, vastag ékszerdrót

- vékony ékszerdrót

- fogók

- a gombokkal színben harmonizáló gyöngyök (üveg, műanyag, tekla)

 

Első lépésként vágjunk le 4, egyenként 10-12 cm-es darabot a vastagabb ékszerdrótból.
A csillag közepének használt gomb négy lukába fűzzük be, majd középen pár csavarással rögzítsük helyükre a drótokat.
Az egyik drótra kezdjük el felfűzni a gyöngyöket; bártan kísérletezzünk a különféle színek és formák kombinálásával! Amikor a drót végéhez érünk, a kúposfogó segítségével formáljunk kis hurkot; így biztosan helyükön maradnak a gyöngyök!
Ismételjük meg fentieket mind a nyolc ággal; az egyes ágacskáknak nem muszáj teljesen egyformának lenni; akár a gyöngyök sorrendjét, akár az ágak hosszát is váltakoztathatod (pl. egy rövidebb, egy hosszabb felváltva).
Amikor elkészült valamennyi ág, a vékony drótból vágjunk le egy hosszabb (kb. 50 cm-es) darabot, és az egyik végét rögzítsük pár szoros tekeréssel a csillag egyik ágához középtájon. 

Ezután apró gyöngyök, esetleg egy-egy nagyobb díszítő elem (pl. gomb) felfűzésével kössük össze az ágakat, így haladjunk körbe. Természetesen a szimmetria itt sem kötelező!

Amikor körbe értünk, rögzítsük ismét a vékony drótot a kiinduló ághoz.

A kész csillagra kössünk ezüst cérnából akasztót.

Ezzel az alaptechnikával változatosabbnál változatosabb díszeket készíthetünk az ünnepekre.

Örömteli alkotást kívánunk!