Július hónap köve a rubin

A rubin a gyémánt után a második legkeményebb ásvány; színe a beépülő nyomelemek mennyiségétől és minőségétől függően a világos rózsaszíntől a legkedveltebb vörösön át az egészen sötét bordóig terjedhet.

 

A piros színű korund ásványt nevezzük rubinnak, mely a gyémánt után a második legkeményebb ásvány; színe a beépülő nyomelemek (elsősorban vas és króm) mennyiségétől és minőségétől függően az egészen világos rózsaszíntől a legkedveltebb vörösön át az egészen sötét bordóig terjedhet. Szakértők már a szín árnyalatáról következtetni tudnak a kő származási helyére (Burma, Srí Lanka, Ausztrália, USA, Brazília) és ennek megfelelően nevezik el a rubint. Legszebbek és legértékesebbek a burmai rubinok, ezek között van a legtöbb „galambvér - vörös színű” kő. A Sziámi rubin általában barnás, a Ceyloni pedig világosabb, inkább rózsaszínű. 

A rubin neve a latin rubinus (piros) szóból származik; a kövek között a legértékesebbek a sötét kárminpiros, úgynevezett galambvérszínű.

A tiszta galambvérszínű, teljesen hibátlan, elsőrendű rubin már a múltban is a legértékesebb drágakő volt. A rubint nemcsak az ókorban becsülték nagyra, hanem a középkorban is: a karbunkulus bizonyosan a rubint is jelentette. A hinduk rater-nek nevezik s különösen kedvelik, annyira, hogy a gazdagabbak egy-egy szép példányért hihetetlenül nagy árat hajlandók fizetni.

 

A kristálygyógyászatban a rubin a legismertebb és leggyakrabban használt kövek egyike. 


Hatással van például a szívre és annak betegségeire, valamint a vérre, vérszegénység esetében is. 

Segít az allergiával szemben, véd az idő előtti öregedéstől. 
Új energiát ad, kiegyenlíti a látás gyengeségeit. 
Hat a bakteriális fertőzések ellen, serkenti a sejtképződést, segít a hasmenéses bélhurut esetében. 
Erősíti az ivarszerveket és az immunrendszert, növeli a hajtóerőt. 

A gyökércsakrára gyakorolt hatása révén segíti az erotikát, jó az akut és a krónikus kimerültség ellen, óv a komplikált szüléstől, erősíti a méhnyakat, koncentrálja az erőt, fokozza a teljesítőképességet. 

 

A rubin a Bak, Oroszlán, Kos, Rák és a Skorpió csillagjegy szülöttjeinek különösen ajánlott!

A cikkbe ágyazott termékfotókon rubinköves, vagy rubin színű termékeket láthattok!