Így készült a mozaik padlóm!

Szeretnéd feldobni a lakásod valamelyik sarkát egy izgalmas mozaikkal? Nem is akkora ördöngösség...

 

Az alábbiakban megmutatom, hogyan készült nemrég a nyaralónk "főzősarkának" mozaikpadlója.
A minta az csak úgy jött...csak azt tudtam, hogy valami mandalásat akarok, aztán előkerült a nővéremék házfelújításakor gondosan megmenekített, lukas közepű, halványsárga kerek csempedarab; és akkor már tudtam, hogy ez lesz mindennek a közepe :) a többi meg már adta magát; a kidobásra ítélt de szintén megmentett, kalapáccsal összetörögetett olasz konyhacsempe mintadarabok, a kilóra vett kínai üvegmozaik, és végül a Duna-parton egyesével összegyűjtött lapos kavicsok.
Első lépésként egyenletes, egyenes felületet képeztem (némi férfiúi segédlettel :) a cementből. Ennek pár napig száradni kellett; mikor ez megtörtént, "speciális" eszközök és egy kréta segítségével elkezdtem felrajzolni a mintát.
Mikor ezzel megvoltam, a minta közepétől kifelé haladva csemperagasztót vittem fel az alapra, majd erre helyeztem óvatosan az egyes mozaikdarabkákat.
A középső motívum köré a rusztikus hatás érdekében lapos kavicsokat helyeztem; nyáron mezítláb igazi élmény mászkálni rajta! 
Mikor valamennyi mozaikdarab a helyére került, csempefugával kitöltöttem valamennyi apró rést, majd száradás után boldogan birtokba vettem a konyhát :)