Hóember facsipesz

Fa spatulából készített hóember, melyet csíptethető és felakasztható változatban is elkészíthetünk. Ideális kiegészítője lehet egy adventi koszorúnak, de ajándékcsomagoláshoz is felhasználhatjuk.

Kellékek: 2cm és 1 cm széles fa spatula, hurkapálcika (vagy gyufaszál), mini csipesz, pici tujaág, kisebb termés, piros gyöngy, kockás szalag, fekete zsinór, festékek, ragasztó

 

 

1. A szélesebb spatulákra ceruzával jelöljük be a spatula felét. Ez lesz a hóember fejrésze. A hóember kalapjának a karimáját a keskenyebb spatulából készítsük el. Erre a spatulára 3cm-enként rajzoljunk jelöléseket, de a jelöléseknél az íves részeket ne használjuk fel. A hurkapálcikából készítsük el a hóember orrát.  A hurkapálcikára 7 mm-enként rajzoljunk jelöléseket.

Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ezután a jelölések mentén kisebb fűrésszel fűrészeljük el a spatulákat és a hurkapálcikát. Fűrészelés után a vágott széleket csiszolópapírral csiszoljuk simára. Ha a hóembert akasztós változatban is elkészítjük, a teteje közepéhez fúrjunk pici lyukat.

Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. A szélesebb spatula mindkét oldalára, az íves rész aljától 2 cm-re húzzunk egy vonalat. Az alsó 2 cm-es részt fehér festékkel fessük be. A felette lévő részt, a keskenyebb spatulát és a mini csipeszt fekete festékkel fessük be. A spatulák mindkét oldalát fessük be. A hurkapálcikát narancssárga színű festékkel fessük be.

Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.  A kopottas hatás eléréséhez, a befestett részeket, éleket csiszolópapírral enyhén csiszoljuk át. A keskenyebb spatula középső részére tegyünk ragasztót, és merőlegesen helyezzük a vastagabb spatulára, az aljától kb. 1.5 cm-re. A narancssárga hurkapálcikát pedig ragasszuk a fehérre festett rész közepére.Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Készítsük el a hóember fejét. Az orr két oldalához vigyünk fel kevés pirosítót, amit a piros ceruzából reszeljünk le, majd fekete festékkel rajzoljunk szemeket és szájat a hóemberre. A szemekbe tegyünk egy-egy pötty fehér festéket.

Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. A kalap karimájához ragasszunk pici tujaágat, egy kisebb termést, piros gyöngyöt és a szalagból készített mini masnit. Az akasztós változatnál a hóember kalapján fűzzünk át egy rövidebb fekete zsinórt, és a végeit kössük csomóra. A csíptethető változathoz a csipeszt ragasszuk a hóember hátoldalára úgy, hogy a nyitható csipeszrésze alul legyen, az aljától kb. 0.5 cm-re. 

Lornorcera - Hóember facsipesz készítése, Meska