Hangolódj a karácsonyra!

Már csak néhány nap és itt a Karácsony, de mintha az időjárás ezt nem tudná...Valóban, ha hullana a hó, könnyebb lenne az ünnepre való hangolódás. Megosztok Veled néhány tippet, hogyan varázsolj karácsonyi hangulatot!

 

 

1. Hallgass karácsonyi zenét!

 

Ezekben a napokban mindenképpen próbáld átállítani az agyadat a pörgős, munkaorientált funkcióról ünnepi üzemmódba!

 

A leghatásosabb módszerek egyike, ha a jól bevált karácsonyi CD-ket hallgatod a háttérben – miközben otthon főzöl, a gyerekkel játszol, vagy csak egyszerűen pihensz. 

 

 

2. Próbákjátok ki a karácsonyi fényvillamost, vagy a fénytrolit

 

Idén ismét elindultak a BKV karácsonyi nosztalgia-járművei, a fényvillamos és a szintén LED lámpákkal díszített fénytroli.

 

A karácsonyi fényvillamos hétköznapokon a 2-es, hétvégén és ünnepnapokon a 19-es vonalon közlekedik.

A 2-es vonalon közlekedő fényvillamossal a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között utazhatsz minden hétköznap délután fél 4-től késő estig.

 

A 19-es vonalon közlekedő fényvillamossal a Kelenföldi vasútállomás és a Batthyány tér között utazhatsz ünnepnapokon és hétvégéken délután 4-től késő estig.

 

A karácsonyi fénytroli olyan különleges karácsonyi nosztalgiajármű, mely második alkalommal közlekedik az ünnepi időszakban Budapesten.  A troli különlegességét nemcsak ragyogó  LED fényei adják, hanem, hogy egy ZIU típusú nosztalgiajárműről van szó, melynek elődjei már 1966-tól rótták fővárosunk utcáit.

A 72-es vonalon közlekedő fénytrolival a Zugló vasútállomás (Hermina út) és az Arany János utca között utazhatsz minden nap délután fél 4-től késő estig.

 

 

 

 

3. Készíts narancsos grogot!

 

Nem nagy kunszt összedobni egy kis karácsonyi narancsos grogot készíteni, amelyet kortyolva elmerenghetünk a következő napokon, ráhangolódhatunk az ünnepekre és finoman ellazít.

 

Amire szükségünk lesz hozzá:

fekete tea, narancslé, rum, barnacukor, fahéjrúd, szegfűszeg, citrom, narancs

 

Elkészítés:
Főzzünk egy adag gyenge fekete teát, kb. úgy három decit. Adjunk hozzá 2 dl narancslevet, 1 dl rumot, egy fahéjrudat, néhány szem szegfűszeget, a citrom levét és 2 evőkanál cukrot. Kis lángon melegítsük össze őket, majd öntsük poharakba.

Végül minden pohárba tegyünk egy narancskarikát!

 

Finom és melengető!

 

Kellemes karácsonyt kívánok,

 

Drácz Orsolya (Naturalisa)