Gyorsan, egy dobozt a Valentin-napi mütyürnek!

Már megvan a jópofa csecsebecse, amivel megörvendezteted a párodat este Valentin-nap alkalmából, de a csomagolás túl snassznak tűnik? Némi formaérzékkel magad is hajtogathatsz-ragaszthatsz megfelelő dobozkát az apróságnak. Ha kicsit csáléra sikerült, nem kell kétségbeesni: a hiányosságokat szépen elfedi egy látványos díszítés. Válogatásunkban néhány ötletadó darabot mutatunk be.

A hófehér papír utolérhetetlenül elegáns és üde hatást eredményez, ha élénk színű dekorációval tesszük látványosabbá. Doboz helyett hajthatunk boríték, apró szatyor vagy éppen retikül formát is, a megajándékozott személyétől függően.

 

A képen Milevi esküvői köszönetajándék együttese látható.

A színes papírból készült háromszög-dobozka egyszerre modern és extravagáns csomagolás. A letisztult, minimalista formán szépen mutat a fehér díszítés.

 

A képen látható dobozkahegy  szintén Milevi munkája.

Ha kétrészes dobozt készítünk, mindig ügyeljünk arra, hogy a doboz teteje és bendője szépen egymásba illeszthető legyen.

 

A natúr színű papír bensőséges hangulatot áraszt, egy kézzel, erős kontúrokkal festett díszítéssel az igazi.

 

A képen: Fanyuvaszto papírládikája.

A henger alakú dobozt viszonylag könnyű elkészíteni, de fontos, hogy masszívabb papír legyen az alapjuk: a tetejére ragasszunk szép, színes képet!

 

A képen Hokata tündéri alkotása.

Fekete-fehér papírokkal akár térben rajzolhatunk is: szmokingot vagy ruhát formázó dobozt.

Ünnepélyes és játékos megoldás!

 

A képen Paplap papírpárja.

A fehér festékkel felvitt szimbólumok, a színátmenet és a látványos, sziromszerűen záródó fedélmegoldás teszi különlegessé és egzotikussá ezt a dobozkát. Origamiban edzetteknek talán nem is olyan nagy kihívás elkészíteni.

 

A képen Andidea napsütéses ajándékdoboza látható.

Végül, ha minden kötél szakad, segít a technika: a neten számtalan sablont találunk, melyek egyszerű házi nyomtatóval kinyomtatva könnyedén dobozzá hajthatók.

 

A Foldify programmal például háromdimenziós figurákat tervezhet a felhasználó.

 

Az alábbi linkeken kattintásra megnyílik a sablonja a baloldali képen látható rózsadoboznak, valamint egy alkalmi szívecskés doboznak is!

 

Rózsás doboz...

Szívecskés doboz...