Gasztro-Meska, avagy így főzünk mi / 1.

Van úgy az ember lánya, hogy vendégeket vár, vagy csak egy finom vasárnapi ebéden töri a fejét, de hiába veszi elő a szakácskönyveit és ül az internet elé egy jó recept reményében, valahogy nem jön az ihlet. Íme, egy nálunk jól bevált recept, meska módra. Készítsünk együtt aszalt szilvával töltött pulykamellet!

Ez az étel fantasztikusan passzol a nyárhoz, mert könnyű, gyümölcsös, játékos.

 

Hozzávalók:
egy zacskónyi, kimagozott aszalt szilva
pulykamell
pár szelet pulykasonka
trappista sajt

Továbbá tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, és olaj a kisütéshez.

 

 

Kép: Kerteszevi – Békakirály, mágneses konyhai jegyzettartó

 

A pulykamellet hosszúkás szeletekre vágjuk. Ízlés kérdése, hogy egy hosszú szeletet töltesz meg a hozzávalókkal, és a legvégén azt szeleteled fel ferdén, vagy több kisebb csíkot vágsz, amikbe 1-1 töltelék kerül, és így, külön-külön panírozod majd őket. (Mint az egyben sült fasírt és a fasírtgombócok esetében.)
A szeleteket kissé kiverjük és megsózzuk.

 

Kép: Vavilokids – pulyka mágneses játék

A sajtból vékony szeleteket vágunk.

Kép: VenczelGabi – sajttartó kerámiából

Mindegyik húsra egy-egy szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük. Alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a tekercseket kényelmesen bele tudjuk csavarni. Előtte az alufólia közepét megkenjük olajjal, hogy a hús ne ragadjon rá.

 

Kép: Lineornament – szilvalekvár etikett

 

Egy lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük. (Igen, az alufóliával együtt!) Tíz percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.

Kép: Bercsenyikeramia – bordó virágos falióra

A húst a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha a tekercseket nem aznapra szánod, ezután beteheted őket a hűtőbe pihenni. Bő olajban kell őket kisütni, pont úgy, mint a rántotthúst.

 

Kép: Giziribiz konyhai szettje

Ha hosszú tekercsek készültek, ferdén fel lehet őket szeletelni.Főzünk ki hozzá rizibizit, és már tálalhatjuk is!

 

(Jó étvágyat!)

Kép: KreaCsilla – teríték szett

 

 

Végül, ha ízlett a hús, a receptet – hagyományos vagy digitális módon – elmentjük.

 

 

 

Kép: Maminti79 – bordó receptes füzet.

 

A cikk főoldali képén Barbietrend szakács-Barbie ruhaegyüttese látható.