Design világnap

Idén június 26-27-én tartják a design világnapját; a fókusz idén elsősorban a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okos eszközök általános elterjedése és ezeknek a design számos területére gyakorolt hatása áll.

Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége (ICSID) megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a Design Világnapját (World Industrial Design Day) először, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a formatervezésre és annak szerepére a mindennapokban. A világnap idei, „Renew ID” témaköréhez kapcsolódóan a Magyar Formatervezési Tanács meghívására Maarten Hendriks holland designer tart előadást, mely az idén Hollandiát vendégül látó őszi Design Hét Budapest bevezető eseménye is egyben.

 

 

A Design Hét Budapest idén ősszel is a programok széles körével, október 3. és 12. között várja a nagyközönséget. A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala lesz; a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva a Design hét keretében a Meska idén is izgalmas workshop-okkal várja majd az alkotni vágyókat! A részletekről itt, a blogban olvashattok hamarosan!