Csináld magad szoknyavirágzás

A minap az udvarunkon a szeretett öreg diófa ledobta a leveleit. Az összest. Így, ahogy mondom, egyetlen fagyos éjszaka alatt. Most ott áll csupaszon és flegmán, kíméletlenül elém tárva a színtelen kertet, és félő, hogy sokat kell még várnom az első tavaszi kankalinig. A színéhségben szenvedők kénytelen leszek ezentúl a ruhájukon viselni az üde virágokat: Colette nevű felhasználónk elárulja, hogy ültetheted el őket – itt épp egy megunt szoknyán!

alapanyagok

 

Mivel az alapanyag egy már kész ruhadarab, amit bárki találhat a gardróbjában, ezt a depresszió-űző cucc-tuningot még azok is elvégezhetik, akiknek nincs varrógépük. Bár lehet, hogy úgy kicsit tovább tart.

 

Ha megvan a színesíteni kívánt szoknya, már csak néhány színes gombra, 2x12 cm színes pamutcsipkére és apróvirágos kartonanyagból vágott ferdepántra lesz szükségünk – ez utóbbi 2.5 cm szélességű és két oldalán bevasalt.

ferdepántok

A ferdepántokat hullámvonalakban gombostűzzük fel a szoknyára, majd kézi vagy gépi öltésekkel varrjuk is fel.

 

A szoknya aljára tehetünk az apróvirágos kartonból keskeny fodrot, de ez nem kötelező.

Az itt bemutatott dekorált szoknyánál csak a háromszög betét szakaszát dobták fel vele.

virágok

A 2 db 12 cm-es csipkét varrjuk össze gyűrűformára, majd a hímzőszálat tűbe fűzve a belső oldalán apró öltésekkel húzzuk össze: máris készen vannak a csipkevirágok!

Az összehúzás után, a ferdepánt-szárak végeihez egy-egy gomb segítségével varrhatjuk fel őket.

A középső virágszál igazi bohém egyéniség: a virág feje színes gombokból áll – csak a játék (és az egyszerűség) kedvéért!

csigavonalak

 

Szépek a glédában álló virágszálak, de ha zavaró ez a katonás felállás, néhány csigavonalat hímezhetünk a szárak mellé: előtte természetesen rajzoljuk elő krétával.

 

Bevállalósabbak a legvégén az apróvirágos anyagból egy övet is fabrikálhatnak a szoknyához, melynek nyers mérete: 20x140 cm. Félbehajtjuk, összevarrjuk, kifordítva megvasaljuk. Átbújtatjuk az övtartókon, felvesszük a bulis szettünket, és bezsebeljük a dicséreteket.

 

Colette-tel az eredeti interjút ITT olvashatod.

 

végeredményben!