Csináld magad kesztyűmókus!

Bár a kesztyűk eredendően páros életre készülnek, az itt bemutatott projekthez mégis csak egyre lesz szükségünk. Remek szórakozás lehet elkészíteni ezt a vidám mókust akár egy, a maihoz hasonló, borongós napon, akár közös, gyereknapi mókaként.

Amire szükségünk lesz a mókuskához:

 

- egy fél pár kesztyű (kerti vagy utcai, kevésbé foszlós anyagból)

- szintetikus tömőanyag

- olló

- toll

- hímzőfonal

- egy fagolyó az orrnak

- pipatisztító

 

 

 

 

Első lépésben fordítsuk ki a kesztyűt, majd a képen látható módon rajzoljuk elő a fej, a test, a farok, a fülek és a karok egyes elemeit.

Kis ráhagyással vágjuk ki a formákat. 

Fordítsuk ki és varrjuk össze az egyes testrészeket, majd a lábakba és a farokba helyezzünk U-alakban meghajlított pipatisztító drótot. Ezután tömjük ki valamennyi testrészt, a fülek kivételével!

 

Varrjuk be az egyes testrészek nyílását úgy, hogy egy 5 mm-es ráhagyást képezzünk, amit csak a varrás végén fordítunk befelé.

 

A fejet nyílásával fordítsuk magunk felé, majd az alábbi sorrendben "hajtogassuk" be a széleit; bal oldal, jobb oldal, alsó széle, majd a felső széle. Ha ezzel megvagyunk, rögzítsük varrással a behajtogatott anyagot.
A füleket szintén húzzuk össze pár öltéssel, majd varrjuk be a fej hátsó részébe a képen látható módon.

Fekete, fehér és narancs hímzőfonallal öltsünk a képen látható módon csíkokat a mókus farkába (az eredmény amerikai csíkos mókus lesz).

 

 

Varrjuk a testhez a fejet, a karokat és a csíkos farkat!

 

 

Fekete hímzőfonallal varrjunk szemeket a mókuskánknak, majd rögzítsük az orrot is. Végezetül hajlítsuk meg a lábakat, hogy talpakat képezzünk, majd a farkat is görbítsük meg.

Készen is volnánk!

 

Az eredeti, angol nyelvű leírást itt találtuk.