Csináld magad: gyöngyös-csigás medál

Az önmagába záródó vonal, a spirál egyike az emberiség legősibb szimbólumainak: a lélek mélysége mellett a női termékenység, így a nőiesség ismert jelölője is. Néhány csigavonal, pár apró gyöngy: ennyi is elég a légiesen finom és ellenállhatatlanul nőies ékszerhez, mely kerüli a hivalkodást, mégis vonzza a tekintetet. Cleodesign lépésről-lépésre bemutatja, hogyan készül.

A medál elkészítéséhez szükségünk lesz egy előre forrasztott három szálas ezüstözött ékszer alapra, öt darab gyöngyre, valamint kb. 30cm hosszú, 0,4mm-es ezüstözött drótra. Szerszámként mindössze kúpos fogót és csípőfogót használunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alap felső végeit balról jobbra haladva méretre igazítjuk: egyre növekvő hosszra.

 

Ugyanígy járunk el az alsó végekkel, csak fordított sorrendben.

 

A legrövidebb végekkel kezdjük a csigahajlítást.

 

 

 

Utána a közepes, majd a leghosszabb szálat is meghajlítjuk.

 

 

 

 

 

 

Vékony dróttal gyöngyöket rögzítünk a közepére: felfűzünk egy szem gyöngyöt, majd tekerünk két menetet a medálra. Ismét felfűzünk egy gyöngyöt, megint két tekerés, és így tovább, míg az összes gyöngy biztosan nem csücsül az ékszeren.

 

 

 

 


 

Végül feltesszük a medálvezetőt és láncra fűzzük a medált.

 

Nyakunkba akasztjuk, és fogadjuk a hódolókat.

 

 

 

A nőies és légies ékszereket készítő Cleodesignról többet is megtudhatsz a vele készült Meska-interjúban, ahol először osztotta meg a medál készítésének hogyanját!