Ceruzatartó készítése lépésről-lépésre

Szeretném megosztani veletek, egy egyszerű, de mégis nagyon mutatós kis tároló készítését, mely tökéletes rejteke lehet ceruzáknak, ecseteknek, akár horgolótűknek is.

 

Amire szükséged lesz:

 

-  3 darab 28×22 cm nagyságú téglalap az alapanyagból

-  1 darab 28×22 cm nagyságú téglalap a merevítőből (bútorszövet, vagy bármilyen merevebb anyag megteszi, el is hagyható, ha elég merevnek érzed az alapanyagot)

-  28 centiméter hosszú csipke

-  Olló

-  Varrógép

-  Tű

-  Cérna

-  Kréta (rövidáru boltban kapható kifejezetten varráshoz)

 

Az egyik alapanyagból készült téglalapot félbehajtunk, levasaljuk, majd a másikhoz varrjuk a képen látható módon.

A kicsi zsebek varrási vonalát felrajzoljuk kréta segítségével (ha szeretnéd, végig is meghúzhatod a vonalat, mosáskor úgyis kimegy az anyagból), majd a vonalak mentén levarrjuk. 

A zsebeket érdemes különböző méretűre készítened, ha például sminktartót készítesz, hogy minden beleférjen. Általában a zsebek mérete 2 illetve 3 centiméter. A szélén el ne felejtsd, hogy ott a varrásszélesség is, így 1 centiméterrel nagyobb helyet kell hagyni a szélsőknek. A harmadik színes anyagra felvarrjuk a csipkét, kezdőként ezt egyszerűbb kézzel felöltögetni.

 

Az alábbi módon egymásra fektetjük a rétegeket: alulra a zsebes rész, (felénk vannak a zsebek), erre kerül fel a csipkés, aminek a hátoldala van felfele, majd a bélés (ha szükséges). Ennek a hengernek a záródása szatén szalaggal történik, így ezt is a megfelelő helyre kell illeszteni. Ha kész a „szendvicsünk” a szalagot egy gombostű segítségével rögzítsük, nehogy a varrás folyamán elcsússzon a helyéről.

 
Körbevarrjuk a szélétől kb. 1 centiméter távolságban, felül hagyjunk egy kis nyílást, ahol majd ki tudjuk fordítani
A bélésanyag varrásszélességét pár milliméteresre levágjuk, így szebb lesz a végeredmény, és a sarkokat is levágjuk egész kicsire. Vigyázzunk, egy kis varrásszélesség maradjon, nehogy elvágjuk a cérnát is!
Kifordítjuk, majd a sarkokat eligazgatjuk például egy tű segítségével, hogy szépen álljanak.
Végezetül pedig a nyílást kézi öltésekkel bevarrjuk.
És már készen is van a szupernőcis ceruza, vagy sminktartó!
Íme egy pillantás belülre; a gyorsan elkészíthető, praktikus tárgy ötletes karácsonyi ajándék is lehet, ha még az ünnepek előtt elkészíted!