Április 22 a Föld Napja

A Föld napjának története 1970-ben kezdődött, s 1990-ben vált világméretű mozgalommá. Azóta ünneplik a világ legkülönfélébb nemzetei: lehetünk más vallásúak, más kultúrájúak, más szokásúak, de egyvalami mégis közös az emberiségben - mindnyájan Földanya gyermekei vagyunk.

Az április 22-éhez legközelebb eső hétvége a Föld napja jegyében telik: országszerte programok és környezetvédő akciók várják a Föld barátait. Mit tehetsz Te? Minden nap számít!

 

Egészen egyszerű tettekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot; ehhez elég, ha odafigyelünk cselekedeteinkre és azok következményeire. Ha minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk stb. környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért. 

A mindennapi apró cselekedetek része a tájékozódás is, mert ha tudod például, hogy mi az az ökolábnyom-számláló, vagy mennyi idő alatt bomlik le egy műanyag reklámszatyor, vagy mekkora a húsevés környezeti terhe, akkor már azt is tudod, mit kell tenned. Minden nap. Mert ahogy a Föld napja mozgalom egyik jelszava is mondja „egyetlen nap kevés”.

A világnap apropóján fogadjátok Tőlük szeretettel ezt a kis válogatást, melyhez kricsar, sonnette, MolnArtFamily, Ildibuildi és gyongytyuk termékeit használtuk fel!