Alkotópalánták mini-interjú sorozat / 2.

A Meska gyermek alkotópályázat nyertesit bemutató sorozatunk következő nyilatkozója, Kerti Rege nagy állatbolond, nyertes alkotása is egy horgolt egérke. Rege már most tudja, hogy az élete az állatokról fog szólni - mi azért azt is reméljük, hogy a kézműveskedés is bele fog férni a napjaiba.

Mi leszel, ha nagy leszel?
 
Állatorvos. Ezt már 3 éves korom óta tudom... De mellette horgolni biztosan fogok! Mondjuk labdát a gyógyuló cicáknak...
 
Miért választottad boGarkrea alkotását, a garázsbatyut?
 
Azért, mert nagyon hasonlít egy nagy legelőhöz, amin majd a kedvenc műanyag lovacskáim legelészhetnek. És ha már tele a hasuk, a zsebekben tudnak szundítani egyet. Nem haragszik meg majd a készítője, hogy én nem autókat teszek bele? ...Szerintem a horgolt egérkéim is elférnek még mellettük!
 
Mi a kedvenc kézműves mesterséged?
 
A szövés nagyon fárasztó és időigényes, de megéri ott ülni mellette. Most olyan pénztárcát szőttem, aminek a cipzár húzókáján a horgolt egérkém lóg...
 
De jó a kerámiázás is, tegnapelőtt  készítettem egy lovas szappantartót. Hétfőre már ki is égetik! Élveztem a szappankészítést, a varrógéppel varrást, de szeretek Ajsával, a tesómmal sütit is sütni. Hopp, a körmöcskézést majdnem kifelejtettem!
 
Mivel foglalkozol legszívesebben szabadidődben?
 
Ha bent vagyunk a házban, akkor a testvéremmel játszani, rajzolni, kézművesezni... Szeretnék megtanulni majd rokkázni is, az még nem sikerül... Ha kint vagyunk a kertben, akkor a nyuszikat megetetni, játszani a cicákkal, kutyákkal és Tölcsivel, a tengerimalaccal.
 
Ha kifognád az aranyhalat, mi lenne a három kívánságod?
 
Az első kívánságom az lenne, hogy legyen saját lovam. A második, hogy teljes felszerelést is kapjak hozzá. És a harmadik kívánság? Kérnék még egy lovat.
 
Mi volt ezen a nyáron a legklasszabb élményed?
 
Az Alpokban ünnepeltük Ajsa születésnapját. Voltunk egy hatalmas vízesésnél, ott ettük meg a tortáját. És nagyon jó volt, hogy egész nap hasaltunk a patak partján és aranyat mostunk. Csak sajnos nem nagyon találtunk... De szeptemberben megyünk vissza, ugye Mami?
 
A Meska.hu 2012. június 5. és július 25. között alkotópályázatot írt ki 3-14 éves gyermekek számára. Az Alkotópalánták mini-interjú sorozat a nyerteseket mutatja be.