Hogy készül a levendula buzogány?
Mindig is tudni akartad, hogyan készülnek az illatos levendula buzogányok? Most elárulom, én hogyan fonom az enyémeket...
|
Amire szükséges lesz egy buzogányhoz:
- 11 nagy vagy 22 kisebb levendula - metszőolló - olló - szatén szalag (kb. 1,5 m)
|
Első lépésben rendezd el a levendulákat úgy, hogy a virágok alja egy helyre essen. Tépj le minden felesleges levelet.
|
|
|
Ezután kösd meg a levendulákat szorosan a szatén szalaggal a virágok tövénél. |
Ezután fordítsd magad felé a virágokat, majd kezdd el egyesével lehajtani a szárakat, oly módon, hogy a szatén szalagot egyszer az egyik szár felett, aztán a következő szár alatt vezeted át.
|
|
|
Haladj így körbe, ügyelve rá, hogy minél szorosabb legyen a fonás. |
Amikor elfogytak a virágok, húzd össze szorosan a szalagot, majd rögzítsd csomóval. | |
Ezután hagyhatod így is a szalagot, de körbe is tekerheted a megmaradt szárakat lazábban vagy szorosabban. | |
Természetesen nem csak lila szalaggal szép, a buzogány sokféle színből jól mutat! |